اسید فسفریک یا ارتوفسفریک اسید مایعی ویسکوز، شفاف، غیر فرار و غیر سمی، بدون رنگ و بو است. این اسید دارای شماره بین المللی E338 است. اسید فسفریک در گروه اسید های قوی قرار نمی گیرد و یک اسید ضعیف محسوب می شود.در مقایسه با اسیدهای قوی مانند اسید سولفوریک و هیدروکلریک اسید اثرات مخرب کمتری دارد
حالت ماده: مایع
فرمول شیمیایی: H3PO4
نقطه ذوب: 40-42 درجه سانتیگراد
نقطه جوش:212 درجه سانتیگراد
حلالیت: محلول در آب، اتانول و مخلوط اتر-الکل
pH (در محلول 1/0 نرمال) :1.5
حجم بسته بندی: بشکه
موارد مصرف: آرایشی -خوراکی و صنعتی و کشاورزی
خرید اسید فسفریک : برای ثبت سفارش خریداسید فسفریک با
شماره 02144225761 تماس بگیرید.
اسید فسفریک چیست ؟
اسید (Phosphoric acid) یک اسید بی رنگ و بو با فرمول شیمیایی H3PO4 است و به صورت گسترده ای در صنایع تجاری و غذایی کاربرد دارد. این ترکیب بسیار خورنده است و معمولا به علت خواصی که دارد به عنوان نگهدارنده و همچنین به علت داشتن طعم تند و تیز در نوشیدنی ها، که معروف ترین آن ها نوشابه است، استفاده می شود. اگرچه اسید فسفریک در دسته اسیدهای قوی قرار نمی گیرد اما تحریک کننده و خورنده پوست، چشم و سایر غشاهای مخاطی است در حالیکه نمک های آن خورندگی خیلی کمتری دارند. محصول مذکور به دو شکل مایع و جامد وجود دارد که شکل مایع دارای خلوص 85 درصد است، همچنین از نظر کاربرد می توان دو گرید صنعتی و خوراکی را برای آن نام برد
خواص فیزیکی و شیمیایی فسفریک اسید:
این اسید معدنی مایع بی رنگ، بدون بو، غیرفرار و کریستالی و یک اسید تری پروتیک است که به صورت مایع با چگالی بالا وجود دارد، امتزاج پذیر با آب است و از آن چگال تر است. وقتی در آب باشد هیدرولیز می شود و حرارت زیادی ایجاد می کند. این اسید یک ترکیب کیلیت دهنده است و اگر روی فلزات قرار بگیرد می تواند باعث خوردگی آن ها بشود.
این ماده به دو صورت مایع و جامد وجود دارد که نوع مایع آن میزان خلوص 85 درصد دارد، اما نوع جامدش کاملا خالص و پودری شکل است. اسید فوق می تواند به عنوان یک جدا کننده عمل کند و به بسیاری از کاتیون های دوظرفیتی مانند Fe2+، Cu2+ و Mg2+ متصل شده و آن ها را از محیط مورد نظر جدا کند، بنابراین می توان آن را به عنوان یک نرم کننده در آب سخت در نظر گرفت. این ترکیب به علت ارزان و در دسترس بودن کاربردهای بسیار زیادی در صنعت دارد.